Miljøvennlig

Glasopor er fremstilt av 100 % resirkulert glassemballasje som er samlet inn fra husholdninger i hele Norge! I tillegg blir deler av Glasoporen produsert ved hjelp av sertifisert, kortreist strøm.

Miljøvennlig Glasopor - 100 % resirkulert glass fra norske husholdninger. Produsert med kortreist strøm for bærekraftig skumglass.

Glasopor skumglass er vanskelig å komme utenom hvis man er på jakt etter et miljøvennlig isolasjons- eller lettfyllingsmateriale, noe produktets EPD (Environmental Product Declaration) tydelig viser. EPD er en miljødeklarasjon som gjør det mulig å sammenlikne miljøprofilen til produkter innen samme produktgruppe. Både når det gjelder utslipp og energiforbruk kommer Glasopor skumglass meget godt ut. Mye av årsaken til topprangering på miljøindikatorene er at produktet blir produsert på en ny og topp moderne fabrikk i Onsøy ved Fredrikstad. Samtidig har Glasopor-fabrikken i Skjåk blitt ombygd til el-drift med sertifisert, kortreist strøm. Glasopor er det desidert mest miljøvennlige alternativet for lette fyllmasser på markedet.

Relevant dokumentasjon

Relevante prosjekter

Alle landskapsarkitekters drøm

Lav vekt har gjort det mulig å lage større og mer spennende grøntarealer

Sørenga ligger på fremtidens byggemateriale

Sørengas uteområder er bygd på resirkulert glass

Resirkulert glass redder E18

Statens vegvesen er fornøyd med å bygge E18 Knapstad–Retvet på et stabilt og miljøvennlig materiale!

Alle produktfordeler

Lett

Glasopor skumglass består av 20 % glass og 80 % luft. Med en løs bulkvekt på 180 kg/m³ er det den letteste fyllmassen på markedet.

Stabilt

Overflaten til Glasopor er svært ru og i kombinasjon med den kubiske formen gjør dette at produktet er svært stabilt og har en rasvinkel på utrolige 45°!

Miljøvennlig

Glasopor er fremstilt av 100 % resirkulert glassemballasje som er samlet inn fra husholdninger i hele Norge! I tillegg blir deler av Glasoporen produsert ved hjelp av sertifisert, kortreist strøm.

Isolerende

Glasopor skumglass består av 80 % luft og har utmerkede isolerende egenskaper, noe som gjør det egnet som isolasjonsmateriale for en rekke ulike prosjekter.

Drenerende

Glasopor er et grovt, granulært materiale med gode drenerende egenskaper.

Mindre masseflytting

På grunn av sin lave vekt, tillater Glasopor mindre utgraving for å oppnå fordelene med kompensert fundamentering. Dette betyr betydelige tidsmessige besparelser samt reduserte kostnader i forbindelse med massetransport og deponering.