skumglassovn

Foamit Group planlegger investering i lavutslippsproduksjon av skumglass i Norge

Foamit Group har bestemt seg for å fullføre planleggingen av en investering på cirka 8–10 millioner euro i lavutslippsproduksjon av skumglass. Investeringen i fabrikken til Glasopor AS, det norske datterselskapet til Foamit Group, inkluderer to nye, effektive og miljøvennlige produksjonslinjer som blir operert med elektrisitet, samt modernisering av eksisterende produksjonslinjer til å bruke elektrisitet. Foamit Groups største eiere Partnera Oyj (63 % eierskap) og Suomen Teollisuussijoitus Oy (32 %) støtter beslutningen og fremme av investeringen. Den endelige investeringsbeslutningen tas etter at investeringsplanen er ferdig i første halvdel av 2023.

Med den planlagte investeringen vil Foamit Group sin produksjonskapasitet for skumglass øke med cirka 20 prosent. Produksjonskapasiteten til fabrikken som ligger i Onsøy skal dobles og fabrikkens produksjon vil være nære på utslippsfri i fremtiden. I tillegg til ny kapasitet vil investeringen konvertere dagens produksjonslinjer som bruker fossilt brensel for å gå på elektrisitet. Onsøy-fabrikken bruker fornybar elektrisitet i sin virksomhet.

LES OGSÅ: Ny Glasopor-sjef: – Vi skal vokse 50 prosent innen 2025

Styrker både global og miljøvennlig posisjon

– Den planlagte investeringen styrker Foamit Groups posisjon som den viktigste produsenten av skumglass i Norden og globalt en av de største aktørene på feltet. Som et resultat vil vår produksjonskapasitet øke betraktelig og vi vil være bedre i stand til å svare på veksten i etterspørselen etter skumglass i alle våre markeder. Vi ser frem til å kunne tilby skumglass for infrastruktur og eiendomsbygging, som produseres med fornybar energi, sier Kalle Härkönen, administrerende direktør i Foamit Group.

Skumglass produsert av Foamit Group er et sirkulærøkonomisk produkt og lett byggemateriale som er laget av sidestrømmen av glassgjenvinning. Foamit Group har virksomhet i Finland, Sverige, Danmark og Norge. Her i Norge har selskapet to skumglassfabrikker, den ene nær Fredrikstad i Onsøy og den andre i Skjåk.

LES OGSÅ: Fra glass til godt grunnlag

Nyheten har blitt sendt ut som pressemelding og har i Norge blitt publisert følgende steder:

Veier24.no – Investerer nærmere 100 millioner og dobler skumglassproduksjonen på fabrikken i Onsøy (25. 11. 2022 11:36)

Bygg.no – Vil satse rundt 100 millioner på elektrifisering av Glasopor-fabrikk (25.11.2022 13:59)

AT.no – Vil investere flere titalls millioner kroner i Glasopor (28.11.2022 09:22)

Fredrikstad Blad – Blir hel-elektrisk og dobler kapasiteten (30.11.2022)

 

New call-to-action

25. november 2022