Glasopor_fabrikk_onsoy

Glasopor får bistand fra Goodtech i digitalisering av produksjonen

Glasopor har nylig inngått avtale med Goodtech om samarbeid for å gjøre fabrikken sin smartere gjennom digitalisering.

Prosjektet omfatter automatisk innhenting og rapportering av kritiske data fra produksjonsprosessen og kvalitetskontrollen på Glasopor sine produkter. Goodtech benytter sin egenutviklede IIOT Gateway WizX for å løse utfordringen kostnadseffektivt i et krevende miljø.

Vellykket prøveprosjekt for økt digitalisering

Goodtech har tidlig i første fase demonstrert mulighetene med sitt gateway-produkt. Gjennom et prøveprosjekt («proof of concept») ble et begrenset sett med produksjonsparametere fra operatører og driftsmiljø kartlagt og logget automatisk. Konseptet har vært overbevisende, og nå skal det samles inn data i et enda større omfang. Kontrakten omfatter første av totalt tre faser i Glasopor sitt digitaliseringsarbeid.

Goodtech IIOT Gateway WizX skal bidra til digitaliseringen av produksjonen i Glasopor
Goodtech IIOT Gateway WizX skal bidra til digitaliseringen av produksjonen i Glasopor

Fase 2 i digitaliseringsarbeidet vil gå mer i dybden på analyse av dataene, mens fase 3 vil undersøke om det er enkelte av produksjonsprosessene som kan automatiseres.

Med miljø og bærekraft i fokus er vi stolt av at Glasopor har valgt Goodtech som samarbeidspartner i et prosjekt for å digitalisere sin virksomhet. Dette er fortsettelsen av et spennende samarbeid for begge parter.

Konsernsjef Margrethe Hauge i Goodtech ASA.

 

Digitalisering av Glasopor på vei mot Industri 4.0

– Digitalisering er et viktig steg videre i vårt arbeid med å optimalisere produksjons- og vedlikeholdsprosesser i vår virksomhet. En smart og robust innsamling av produksjonsdata vil gi oss økt kunnskap og bedre beslutningsgrunnlag når vi skal møte våre kunders krav til kvalitet og leveransedyktighet i fremtiden, sier Svend Aage Larsen, fabrikksjef Glasopor avdeling Onsøy.

Prosjektet har så langt gått etter planen takket være et høyt kunnskapsnivå hos Glasopor sine medarbeidere og en stor vilje til å levere på kvalitet.

LES OGSÅ: Verdiskaperne som gir glass nytt liv

– Prosjektet handler om å strukturere og tallfeste den formidable kunnskapen som ligger hos ansatte i produksjonen i dag gjennom digitalisering, slik at vi kan produsere enda mer effektivt i fremtiden, avslutter Larsen.

Prosjektet er et tilsvar på økende digitalisering i samfunnet. Stadig større fokus på det som i markedet kalles industri 4.0 gir industrielle virksomheter som Glasopor nye og spennende optimaliseringsmuligheter.

Om Goodtech – eksperten på digitalisering

Goodtech er en ledende nordisk miljø- og teknologileverandør. Kjernekompetansen er konsentrert om automatisering, industriell digitalisering, miljøteknologi og avansert industriell produksjonsteknologi. Deres visjon er å være førstevalget for industriell effektivitet.

Goodtech er notert på Oslo Børs, omsetter for ca. NOK 500 millioner og har i underkant av 300 medarbeidere i Norge, Sverige og på Åland.

Les mer om selskapet på www.goodtech.no.

Interessert i å vite mer?

Ta kontakt:

 

Svend Aage Larsen

Fabrikksjef- Onsøy69 30 14 24906 46 147svend.aage.larsen@glasopor.no

23. juni 2021