Anleggsgartnerlærling mener Glasopor er herlig å jobbe med

Anleggsgartneryrket passer meg veldig bra: Jeg jobber utendørs, får bruke hendene og har et fysisk arbeide. Når jeg dessuten kan bruke Glasopor i jobben vet jeg det blir en god dag. Ganske enkelt fordi det er så enkelt å jobbe med – og så praktisk for det vi skal bruke det til.

Tekst: Jørn Wad – ansvarlig redaktør i Stolt Håndverker. Opprinnelig publisert i Stolt Håndverker 03.06.2021. Gjengitt med tillatelse.

Jørgen Kjærnet er lærling hos Løvold AS, og skal snart opp til kompetanseprøve. Det markerer et slags halvgått løp for ham, for han har fortsatt 2 år igjen før han kan ta fagprøven.

Vanskelig på skolen

– Jeg hadde det ganske kjedelig på skolen, fordi jeg er plaget av lese- og skrivevansker. Men når jeg fikk muligheten til dette 4-årige løpet hos Løvold AS, takket jeg ja med en gang. Og det har jeg ikke angret på et sekund. Ikke bare er det noe nytt å lære hver eneste dag, og det er ikke en eneste dag som er lik. Men det er også en masse trivelige folk å jobbe sammen med, og det er veldig viktig, for det er jo en så stor del av livet man befinner seg på jobben, smiler han.

 

Glasopor er den avgjorte favoritten som underlagsmateriale, sier Jørgen Kjærnet, som er lærling i anleggsgartnerfaget.

– Er det mange du kjenner som har samme yrke som deg?

– Nei, det er det avgjort ikke. Ingen tror jeg. Jo forresten, kanskje en. Men vi snakker ikke noe særlig om jobb når vi er sammen. Da er det helt andre ting som er viktig, smiler han.

God hjelp i Løvold AS

– Men har det ikke vært vanskelig for deg å lære alt det man må kunne for å bli anleggsgartner?

– I utgangspunktet trodde jeg også at det ville være det, fordi jeg som sagt har de utfordringene jeg nevnte. Men slik har det ikke blitt, for arbeidsgiveren har en egen dedikert medarbeider – en mentor kan du si – som har hjulpet meg gjennom dette å forstå kvadratmeter og kubikk og alle de andre tingene du må kunne. Så nå kan jeg regne meg fram til det meste jeg trenger for å kunne gjøre jobben. Det gir en ekstra mestringsfølelse det skal jeg si deg, når du i utgangspunktet har hatt vanskeligheter på skolen, og så oppdager at du virkelig får til regnestykkene. Og ikke bare det: De regnestykkene du utfører, gir mening for deg: Du skal bruke dette rent fysisk rett etterpå, og da skjønner du sammenhenger som ikke er så lett å få tak i når du bare skal sitte med noe teoretisk på en skolebenk, sier han rett fram.

 

 

Løvold AS bruker Glasopor som underlag, og så får plantene god matjord å vokse og trives i oppå det miljøvennlige underlaget.

– Dermed er det blitt enklere for deg å fortsette på utdannelsen etter at du kom over i et yrkesfag?

– Ja, det har det avgjort blitt. Men det er som sagt ikke bare yrket som har gjort akkurat det, da. Jeg er så heldig å få være hos et firma som virkelig står på for at jeg som ung medarbeider skal trives, at jeg lærer noe hele tiden og at jeg får spennende oppgaver.

– Hva liker du aller best å jobbe med?

– Hmm … det tror jeg vi må si er å legge belegningsstein og kantstein. Det er moro, og man ser med en gang hvor pent det blir der du gjør det. Det gir deg en ekstra god følelse, smiler Jørgen.

Glasopor gir en god følelse

– Men du var inne på Glasopor tidligere, hvorfor liker du så godt å jobbe med det?

– Det er faktisk flere grunner til det. For det første er det så enkelt og formbart, på en måte. De små bitene av Glasopor er enkle å lage en jevn overflate med. Dessuten kan du kjøre på dem med hjullasteren, noe du ikke kan med annet isolasjonsmateriale. Det gjør det også enklere for oss i hverdagen. Når vi i tillegg vet at det er et miljøvennlig produkt, gir jo det oss som jobber i «grønn sektor», og er opptatt av det grønne skiftet, en ekstra god følelse.

 

Legger du Glasopor, kan du faktisk kjøre oppå dekket med hjullasteren. Det kan du ikke med noe annet materiale, understreker lærling Jørgen Kjærnet.

-Vet du noe om de praktiske egenskapene til Glasopor?

– Ikke annet enn det jeg er blitt fortalt, nemlig at det isolerer veldig godt. Og jeg synes jeg kan se det også, at der vi jobber med Glasopor, og andre kanskje bruker annet materiale, er det mindre spor etter det telen kan gjøre enn ellers. Vi har her et materiale som jobber «med» naturen, og det synes veldig godt, vil jeg si. Så for oss som skal jobbe med dette i praksis, er det ikke bare trivelig å jobbe med og enkelt i hverdagen, men det er også artig å kunne se at vi har gjort en skikkelig jobb, når en vinter eller to får gått, og vi faktisk kan se positive resultater. Jeg er jo klar over at det finnes konkurrenter altså, men jeg og vi her hos Løvold liker Glasopor – fordi det gir oss en god følelse når jobben er gjort, rett og slett.

Les mer om Glasopors egenskaper her.

 

Jeg vil nesten si at alt er positivt ved anleggsgartneryrket, mener Jørgen Kjærnet.

Til alle lærlingbedrifter – vi søker de gode lærlinghistoriene deres!

Dette er den første av en serie med artikler og korte videosnutter hvor vi gjennom 2021 vil sette søkelys på informasjon som yrkesfagelever og lærlinger kan dra nytte av.

SSB sine prognoser viser at vi vil mangle 90.000 håndverkere i vårt land i 2035!

Glasopor sin framtid avhenger av god rekruttering til bransjen. På bakgrunn av dette har vi inngått et samarbeid med Stolt Håndverker.

I denne forbindelse: Vi søker historier som kan være opplysende, gøyale, gledelige eller håpefulle, men som i alle tilfeller sier noe om hva yrkesretningen innebærer, hva lærlingen motiveres av og hvordan Glasopor er knyttet til fagområdet.

Stolt Håndverker er en nettportal for yrkesfagelever og lærlinger innenfor bygg- og anleggsfagene. De beskriver best selv hvem og hva de er, og hvorfor de ble til, på denne lenken her.

Dette er samtidig en gylden anledning for å vise fram din organisasjon som en god lærlingbedrift og øke stoltheten blant dine håndverkere!

Det eneste vi ber om er din lærlings gode historie og litt av hennes eller hans tid.

Høres dette interessant ut?

Kontakt meg snarest:

 

Stig Norman Olsen

Digital markedsfører+47 97660210stig.norman.olsen@glasopor.no

11. juni 2021