En miljøvennlig omstilling krever at vi velger bærekraftige løsninger. Glasopor styrker miljøprofilen til ditt neste prosjekt.

Slik kan vi bygge grønnere

En miljøvennlig omstilling krever at vi velger bærekraftige løsninger. Glasopor styrker miljøprofilen til ditt neste prosjekt.

Glass kan gjenvinnes nærmest i det uendelige, og alt resirkulert glass som vi får inn til vårt anlegg får ny verdi. Enten ved at det blir til nytt glass hos glassverkene, eller at det blir omdannet til Glasopor.

Glasopor er laget av 80 prosent luft og 20 resirkulert glass

Gjennom prosessen blir Glasopor produsert med lave utslipp og lavt energiforbruk, som gir en meget god EPD-dokumentasjon (Enviromental Product Declaration). EPD er en miljødeklarasjon som gjør det mulig å sammenligne produkters miljøprofil.

Mye av årsaken til topprangering på miljøindikatorene er at produktet blir produsert på en toppmoderne fabrikk på Onsøy i Fredrikstad. Samtidig har Glasopor-fabrikken i Skjåk blitt ombygd til el-drift med sertifisert kortreist strøm.

VIDEO: Bli med på innsiden av vårt anlegg

Resultatet er det mest miljøvennlige alternativet på markedet.

– Vi mener at miljø vil bli en viktigere faktor for produktvalg enn pris og kvalitet framover. Det er fordi bransjen blir stadig mer bevisst på at det vi setter inn i byggene og veiene våre skal være miljøvennlig, sier salgssjef i Glasopor, Tore Bye.

Vår miljøgaranti

I Glasopor har vi et stort fokus på hvordan vi aktivt kan bidra til å nå FNs bærekraftsmål for 2030.

Miljøriktige produktvalg i byggebransjen er en av de store mulighetene for AS Norge til å bidra med å nå disse klimamålene for en miljøvennlig omstilling.

LES OGSÅ: Byggematerialer er den glemte muligheten i et grønt skifte

– Bærekraftsmålene er en bestilling til industrien og næringslivet, og det må vi ta på alvor. Det vi kan bidra til er at vi kan være med å utvikle en robust infrastruktur. Vi skal tilføre bransjen et innovativt og miljøvennlig produkt, som sikrer bærekraftige forbruks- og produksjonsmønster, sier Bye.

Glasopor innfrir et godt miljøstempel. Produktet er utviklet av 100 prosent gjenvunnet materiale. Vår garanti er at alt glasset som kommer inn til vårt resirkuleringsanlegg, skal bli tatt vare på.

LES OGSÅ: Slik må industrien lede an i miljøskiftet

Glasopor har allerede gjort en stor innovasjon på materialsiden. Det å ta en råvare som egentlig ingen vil ha. Å skape noe nytt og verdifullt av den, er essensen i begrepet sirkulær økonomi.

Tidsriktige kvaliteter for en miljøvennlig omstilling

Glasopor har et lavt C02-avtrykk i forhold til alternativene. Det er isolerende, drenerende og det letteste granulære alternativet på markedet – én kubikkmeter veier kun 180 kilo.

Dette er viktige egenskaper for en rekke bygg- og veiprosjekter.

Miljøvennlige valg var helt elementært da de skulle bygge et helt nytt skolebygg i Namdalseid. Glasopor ble valgt som isolasjonsmateriale i fundamentet til bygget.

– Vi ønsker å sette en standard med et fremtidsrettet bygg, og et referanseprosjekt for andre å se til, sa Kristian Lamo, byggeleder i Namdalseid, om det nye miljøbygget.

LES OGSÅ: Effektiv byggetid for nytt miljøbygg i Namdalseid

Det nye skolebygget med miljøvennlige materialer vil bli innflyttingsklart rundt årsskiftet.
Det nye skolebygget med miljøvennlige materialer vil bli innflyttingsklart rundt årsskiftet.

I tunnelprosjekter er også Glasopor pekt på som en tidsriktig løsning. Tunneler er helt avhengig av et isolerende materiale med god frostsikring for å lede vannet ut på en sikker måte.

LES MER: Derfor er Glasopor det mest fornuftige tunnelvalget

Stadig flere bygg har strenge miljøkrav de må innfri for å nå en høy score av BREEAM-NOR. I Bergen ble Glasopor sitt miljøstempel helt avgjørende for det nye høgskolebygget.

BREEAM-NOR er et verktøy for å måle miljøprestasjon gjennom hele byggeprosjektet. Et sertifikat utstedt fra BREEAM-NOR er på fem nivåer: Pass, Good, Very Good, Excellent og Outstanding.

I dette prosjektet var entreprenøren sitt fokus for å bruke miljøvennlige materialer – med lav grad av utslipp – gjennom hele produksjonen.

miljøvennlig omstilling er nødvendig

Takk for at du valgte Glasopor til ditt prosjekt! Sammen skal vi få til en nødvendig miljøvennlig omstilling.

4. oktober 2019