På toppen av prakthotellet Clarion Hotel The Hub, midt i Oslo sentrum, ligger et skjult grønt tak på 200 kvadratmeter. Glasopor er en viktig brikke.

Grønt tak på The Hub vekker oppsikt

Det grønne taket på The Hub skal håndtere overvann – og forsyne hotellets restaurant med egne ureiste råvarer. Glasopor ble en viktig brikke.

På toppen av prakthotellet Clarion Hotel The Hub, midt i Oslo sentrum, ligger en skjult grønn lomme på 200 kvadratmeter.

– Vi merker stor interesse for det som skjer på taket vårt, sier Camilla Dahl, Digital Markedskoordinator i The Hub.

Det grønne taket skal nemlig ikke bare håndtere overvann.

Glasopor ble en avgjørende brikke under sedumtaket. En veldig bra løsningen til å fylle opp taket for å gi det et fint landskapspreg, mener Blomstertak AS, som har laget den grønne lungen på hotelltaket.

– På takåkrene dyrker vi våre egne ureiste råvarer, som senere serveres i restauranten noen trappetrinn under oss, forklarer Dahl.

Dyrker egen mat

Denne sommeren prøver hotellet seg fram for å se hva som fungerer best å dyrke på taket. Det er bybonden i Oslo som står for dyrkingen, i et tett samarbeidet med kokkene ved hotellrestauranten.

Kokkene kommer opp til taket og tar med seg ingredienser til kveldens meny.

– Clarion Hotel har fokus på miljøvennlig mat, og GrowHub er et skritt videre i denne satsningen. Vi håper det vi er i gang med vil føre til at flere hoteller og bygninger vurderer det samme, sier Camilla Dahl.

LES OGSÅ: Glasopor sørget for en effektiv og lønnsom pelemetode

Dette er GrowHub:

  • En takåker på flere hundre kvadratmeter på taket av Clarion The Hub
  •  Vil produsere ca 10 000 grøntenheter pr år til hotellets restauranter og gjester
  • Driftes av bybonde Andreas Capjon, i samarbeid med Ureist og Bokashi Norge
  • Ønsker å også fokusere på gamle sorter for å øke mangfoldet
26. juni 2019
Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin
Share on email