Det grønne taket på The Hub skal håndtere overvann – og forsyne hotellets restaurant med egne ureiste råvarer. Glasopor ble en viktig brikke for å lage grønt tak på The Hub.
På toppen av prakthotellet Clarion Hotel The Hub, midt i Oslo sentrum, ligger en skjult grønn lomme på 200 kvadratmeter.
– Vi merker stor interesse for det som skjer på taket vårt, sier Camilla Dahl, Digital Markedskoordinator i The Hub.
Det grønne taket skal nemlig ikke bare håndtere overvann.
Glasopor ble en avgjørende brikke under sedumtaket. En veldig bra løsningen til å fylle opp taket for å gi det et fint landskapspreg, mener Blomstertak AS, som har laget den grønne lungen på hotelltaket.
– På takåkrene dyrker vi våre egne ureiste råvarer, som senere serveres i restauranten noen trappetrinn under oss, forklarer Dahl.
Dyrker egen mat
Denne sommeren prøver hotellet seg fram for å se hva som fungerer best å dyrke på taket. Det er bybonden i Oslo som står for dyrkingen, i et tett samarbeidet med kokkene ved hotellrestauranten.
Kokkene kommer opp til taket og tar med seg ingredienser til kveldens meny.
– Clarion Hotel har fokus på miljøvennlig mat, og GrowHub er et skritt videre i denne satsningen. Vi håper det vi er i gang med vil føre til at flere hoteller og bygninger vurderer det samme, sier Camilla Dahl.
Dette er GrowHub:
- En takåker på flere hundre kvadratmeter på taket av Clarion The Hub
- Vil produsere ca 10 000 grøntenheter pr år til hotellets restauranter og gjester
- Driftes av bybonde Andreas Capjon, i samarbeid med U.Reist og Bokashi Norge
- Ønsker å også fokusere på gamle sorter for å øke mangfoldet
- Gjødsles med kompostert matavfall fra hotellets restaurant og vannes med regnvann