Dokumentasjon

EPD/Miljø­dokumentasjon

Glasopor – gjør det lettere å bygge miljøvennlig. Det mest miljøvennlige lettfyllingsmaterialet på markedet er Glasopor skumglass. 

Glasopor skumglass er vanskelig å komme utenom hvis man er på jakt etter et miljøvennlig isolasjons- eller lettfyllingsmateriale. Produktets EPD (Environmental Product Declaration) taler for seg selv. EPD er en miljødeklarasjon som gjør det mulig å sammenlikne miljøprofilen til produkter innen samme produktgruppe. Både når det gjelder utslipp og energiforbruk kommer Glasopor skumglass meget godt ut. Mye av årsaken til gode skår på miljøindikatorene er at produktet blir produsert på en ny og topp moderne fabrikk i Onsøy ved Fredrikstad. Samtidig har Glasopor-fabrikken i Skjåk blitt ombygd til el-drift og med sertifisert, kortreist strøm er Glasopor det desidert mest miljøvennlige alternativet for lette fyllmasser på markedet.

Glasopor skumglass er produsert av 100 % resirkulert emballasjeglass fra husholdninger i hele landet. Produktet består av 80 % luft og 20 % glass og veier inntil halvparten av tilsvarende produkter. Isolerende og drenerende egenskaper gjør at produktet er meget godt egnet der det er vanskelige grunnforhold.

 

Environmental Product Declaration - Foamit Group (inkl. Glasopor Skjåk og Onsøy som del av Foamit Group)